FIBRANgeo

FIBRANfilter SF32
FIBRANfilter SF32
16/08/2019
Каменна вата FIBRANgeo-BP
FIBRANgeo BP ETICS
30/03/2020
Каменна вата FIBRANgeo-BP
FIBRANgeo BP ETICS
30/03/2020
FIBRANfilter SF32
FIBRANfilter SF32
16/08/2019

Каменна вата FIBRANgeo

Продукти, които осигуряват топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита на сгради

Каменната вата FIBRANgeo е материал, който предлага изолация срещу нежелани топлинни загуби, опасности от пожар и дразнещ шум! Тя е единствения изолационен материал, който комбинира топлоизолация, шумоизолация, пожарозащита и пасивна вентилация. Освен тези характеристики, каменната вата има и най-дългия експлоатационен живот в сравнение с другите стандартни топлоизолационни материали. Всичко изброено до момента прави каменната вата FIBRANgeo перфектния избор за изолация на :

Външни и вътрешни стени

Скатни и плоски покриви

Тавани и подове

FIBRANgeo каменна вата е 100% съвместима с други изолационни материали, като FIBRANxps или FIBRANeps. Всички тези материали могат да бъдат използвани в един и същ проект, за да отговорят на техническите изисквания за различни строителни приложения.

Производство

FIBRANgeo е топлоизолация от каменна вата, изградена от естествени нишки и е 100% рециклируема. Произведена е в Гърция от минерали като базалт, доломит и боксит, суровини на повече от 200 милиона години.

FIBRANgeo се произвежда от минерални скали, първоначално разтопени в електрическа пещ при температура 1520 °C, след което се превръща във вид на влакна. Използването на технологията с електрическа пещ в производството позволява точен контрол на температурата на топене, в сравнение с метода на доменната пещ, използван от повече от 90% от производителите на каменна вата. Поддържането на постоянни температури по време на процеса на топене осигурява стабилност на размерите на влакната и осигурява отлични технически характеристики на крайните продукти. Освен това липсата на употреба на изкопаеми горива (напр. кокс), като основно гориво за производството, намалява замърсяващите газови емисии в околната среда.

Предимства

Видове

Серия FIBRANgeo BP


Плочите от каменна вата FIBRANgeo BP се отличават с висока якост на натиск и точково натоварване, което се постига чрез вълнообразно преплетените нишки на продуктите от серията. Те са подходящи за приложение на външни контактни фасади, за подове в жилищни сгради и плоски покриви

При продуктите ни за покривно приложение, цифрата след инициалите BP показва каква е якостта на натиск на съответния продукт FIBRANgeo (например : FIBRANgeo BP-30 е с якост на натиск 30kPa)

Още нещо, с което се отличават нашите продукти е иновацията в тяхното оформянето на ръбовете на плочите - L-застъпване по всички страни на плочата (еквивалентно на продуктите ни FIBRANxps), за по-добро припокриване на фугите и елиминиране на топлинните мостове. Този вид застъпване се предлага само на плочи с дебелини, по-големи от 100mm.


FIBRANgeo FACADE

Препоръчваме следните продукти за изолация на контактни фасади

FIBRANgeo ROOF

Препоръчваме следните продукти за изолация на плоски покриви

FIBRANgeo FLOOR

Препоръчваме следните продукти за изолация на под

Серия FIBRANgeo B


Плочите от каменна вата FIBRANgeo B се отличават с високи топлоизолационни и шумоизолационни свойства, което се постига чрез хоризонтално преплетените нишки. Продуктите от тази серия могат да бъдат произведени с плътности от 30 до 200 kg/m3. Те са подходящи за приложение на окачени фасади, преградни стени, тавани и скатни покриви.

При продуктите от тази серия, цифрата след инициалa B се чете отзад напред и показва плътността на каменната вата FIBRANgeo (например : FIBRANgeo B-570 е каменна вата с плътност 75 kg/m3).

Също така, нещо с което се отличават продуктите от тази серия е възможността за тяхното каширане с различни покрития : черен стъклофибърен воал (YM), бял стъклофибърен воал (), алуминиево фолио (AL) и др.


FIBRANgeo VENTILATED FACADE

Препоръчваме следните продукти за изолация на вентилируеми фасади

FIBRANgeo DRY CONSTRUCTION

Препоръчваме следните продукти за изолация на преградни стени

FIBRANgeo CEILING

Препоръчваме следните продукти за изолация на тавани

FIBRANgeo PITCHED ROOF

Препоръчваме следните продукти за изолация на скатни покриви