Monday 13 July 2020  
   

Path: Home Page » Новини »
ЗАЩИТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА С FIBRANtherm
04/10/2013 Print

Защитата на околната среда протича през енергийната ефективност

Нашите системи за топлоизолация FIBRANtherm ETICS GF, FIBRANtherm ETICS BT и FIBRANtherm ETICS MW са поредните стъпки, за да се намали консумацията на енергия за отопление и да се осигури намаление на загубите с над 50%.

Защитата на околната среда протича през енергийната ефективност. Рационалното използване на енергията е важно за намаляване на невъзобновяемите енергийни ресурси. Работата по останалото множество от глобални екологични проблеми като парниковия ефект, намаляването на озоновия слой, киселинните дъждове, и по-специално борбата с изменението на климата, призовава за подходящо управление.

Това спестяване на енергийни ресурси представлява нашия важен и необходим принос към опазването на околната среда. Голяма част от съществуващите сгради са построени с очевидни топлинни дефекти, включително са им завещани проблеми като излишни разходи за климатик (топло, студено), проблеми с мухъл, конденз, влага и топлинни мостове. Приложението на топлоизолационните системи FIBRANtherm по фасадите допринасят за премахването на тези недостатъци чрез повишаване на комфорта в помещенията и са с благоприятно отношение към сградите, в допълнение към спестената значителна енергия, също средство срещу образуването на кондензация на водна пара, също петна мухъл по вътрешните повърхности на стените.

FIBRANtherm също са ефективни и позволяват забележително намаляване на енергийното потребление, както в съществуващите, така и в новопостроени сгради. Тези ползи надхвърлят енергийните спестявания. Инвестицията в топлоизолация става привлекателна от икономическа и финансова гледна точка: тя увеличава стойността на сградата и тя не се амортизира за средно време от около 5-10 години, поради значителни икономии на енергия, които са постигнати.

В основни линии системите FIBRANtherm като топлоизолационно покритие на фасадите са лесни за изпълнение. Състоят се в покриване на външните фасадни стени, чрез лепило, дюбели и топлоизолационни плочи – екструдиран полистирен (XPS) или каменна вата (MW), които след това се покриват със стъклофибърна мрежа и шпакловъчен слой. Завършва се окончателно с прилагане на крайното покритие от мазилка – силиконова или полимерна, като декорация и защита на по-долните слоеве на цялата система. Системите за топлоизолация FIBRANtherm гарантират дълъг живот на сградата, красива и същевременно защитена.

Нашите топлоизолационни системи представляват отлично решение за намаляване на загубите на енергия, които са по стените в посока топлината навън през зимата и хладното навън през лятото, като така се осигурява уют с постоянна вътрешната температура в помещението. Избирането на топлоизолационните системи FIBRANtherm ETICS GF, FIBRANtherm ETICS BT и FIBRANtherm ETICS MW е инвестиция във времето, спестяване на енергия и значително допринася за опазването на околната среда, тъй като по-ниския разход на енергия включва намаляване на вредните газове като CO2.

арх. Диана Попова


Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera