Friday 10 July 2020  
   

Покривна изолация
Print

Именно покривът е тази част на структурата на сградата, която в общия случай е в най-голяма степен изложена на атмосферни въздействия. Той е подложен както на високите летни температури, така и на ниските зимни. Следователно, избраното решение по отношение на неговата конструкция, както и по отношение на завършващото покритие, трябва да съответстват на конкретните нужди и изисквания на всяка структура. Основните параметри за проектирането на покривната конструкция са климатичните условия на зоната/региона и позицията на сградата спрямо микроклимата на мястото и парцела.

В допълнение, покривът трябва да има достатъчно топлоизолация, да осигурява звукоизолация, както и да удовлетворява изискванията на проекта по отношение на пожароустойчивостта. Следователно, изборът на изолационен материал трябва да съчетае всички горепосочени изисквания.

Каменната вата е идеалният продукт, тъй като той съчетава отлична топлоизолация, висока механична здравина/якост  - както при статични, така и при динамични натоварвания, добра звукоизолация и необходимата пожароустойчивост на покривната конструкция. 


 Видове покривни конструкции
Print

Решенията, приложими за покривни конструкции, могат да бъдат категоризирани според основата или мястото на поставяне на изолационния материал. Най-често  използваните основи за покривната структура са стоманобетон, метал или дърво.

Предимствата, които всяко от решенията предоставя, са обощени, както  следва: 

Стоманобетон

- Много ефективна хидроизолация

- Лесно изграждане на необходимия покривен наклон за ефективното оттичане на дъждовната вода към водотвеждащата система и улуците

- Създаване на обитаема покривна повърхност

- Създаване на зелен покрив

Стомана / метал

- Лека конструкция

- Минимизирани строителни разходи

- Дълъг експлоатационен срок на конструкцията

- Бързо изграждане

- Гъвкавост при избора на подходящото решение за покривната конструкция

 

Според позицията на изолационния материал покривните конструкции могат да бъдат разделени на: 

Топъл покрив:  Когато изолационният слой е поставен над покривната конструкция (напр. стоманобетонна плоча), следователно конструкцията се възползва от топлинния капацитет на структурния елемент  

Студен покрив:  Когато изолационният слой е поставен под покривната конструкция (напр. стоманобетонна плоча), следователно конструкцията не може да се възползва от обема и топлинния капацитет на покривната структура.  Latest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera