Monday 13 July 2020  
   

Продукти FIBRANgeo
Print

FIBRANgeo продуктите от каменна вата за приложение в строителството са произведени от разтопени минерални скали.(MW минерална вата - Топлоизолационни продукти за сгради в съответствие с EN 13162)

Всички топлоизолационни продукти FIBRANgeo отговарят на изискванията за КАЧЕСТВО и БЕЗОПАСНОСТ на Европейските стандарти.

Изолацията от каменна вата е естествен неорганичен влакнест материал,широко признат в последните десетилетия със своите топлоизолационни и звукоизолационни свойства, така както и с отличното си поведение по отношение на пожарозащита на конструкции.

Каменната вата е естествен продукт, които се произвежда от вулканични минерали като базалт, варовик, доломит и боксит. Те се смесват и разтопяват в електрическа пещ и от получената лава се образуват влакна. Този иновативен метод е далеч по-целесъобразен от производството в доменна пещ, защото дава възможност за контрол на температурата на топене. Поддържането на постоянни температури в пещта позволява производството на еднообразни влакна от каменна вата с отлични технически характеристики. В допълнение, нивата на вредните емисии на газовете на сяра и азотен окис (SOX и NOX) от електрическата пещ са значително по-ниски от тези на доменната пещ. За свързването на влакната след образуването им се използват синтетични смоли и свързващи специални силициеви съединения, които допринасят за здравина и хидрофобност.

FIBRANgeo продуктите за приложение в строителството са оформени като плочи и рула в различни размери или в насипно състояние. Плочите и рулата също могат да бъдат произведени с покритие.

FIBRANgeo изолационни продукти от каменна вата осигуряват отлична топлоизолация, с много нисък коефициент за топлопроводност и отлична топлинна устойчивост, дори и при високи температури. Температура на размекване на влакнестата структура е над 1000°C , свързващо вещество започва да се изпарява, когато температурата надвишава 200°C. Ето защо, FIBRANgeo изолационните продукти от каменна ватаса в състояние да издържат на високи температури до 750°C.Приложение на продуктите FIBRANgeo
Print

Продуктите от каменна вата FIBRANgeo притежават уникално съчетание от свойства, гарантиращи:

- топлоизолация

- звукоизолация

- пожарозащита

Продуктите FIBRANgeo се произвеждат на рула или плочи, в зависимост от приложението. Съществува разнообразие от продукти, специално разработени, за да покриват изискванията на съответното инженерно решение. Продуктите от каменна вата FIBRANgeo намират приложение в

Сградното строителство

Промишлеността

Корабостроенето

ЗемеделиетоLatest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera