Monday 13 July 2020  
   

Обърнат плосък покрив
Print

При плосък покрив, топлоизолиран по системата за обърнат покрив, хидроизолационният слой е сигурно защитен срещу влиянието на околната среда с твърда и водоустойчива топлоизолация от XPS, която дава на покрива желаната издръжливост и дълготрайност..

 

ОБЪРНАТИЯТ ПОКРИВ  е покривът на бъдещето

С революционното създаване на системата на ОБЪРНАТИТЕ ПОКРИВИ, плоските покриви отново спечелиха доверие, благодарение на това, че осигуряват гарантирана издръжливост и допълнителни полезни площи без допълнителни разходи. С топлоизолационните плочи FIBRANxps в системата на ОБЪРНАТ ПОКРИВ, плоският покрив може да бъде превърнат в полезна тераса, градина на покрива, паркинг зона или дори спортна площадка.

Във всички системи за ОБЪРНАТ ПОКРИВ хидроизолационният слой е защитен срещу преждевременно остаряване и повреда  (преждевременно остаряване вследствие на времето и температурните колебания) и механична повреда, чрез поставянето на топлоизолация от екструдиран полистирен, напр. с плочи  FIBRANxps 300-L, които осигуряват дълготрайност и издръжливост на покрива. В същото време системата на ОБЪРНАТИЯ ПОКРИВ осигурява дълготрайна топлоизолационна ефективност на покрива, благодарение на това, че топлоизолацията FIBRANxps гарантира ефективна изолация дори и във влажна среда. 


Във всяко едно отношение ОБЪРНАТИЯТ ПОКРИВ е най-добрият избор за един покрив, както за строителя, така и за инвеститора и/или ползвателя, и затова расте популярността на тази система. Най-старите покриви от този вид са отпреди повече от половин столетие, и все още удовлетворяват всички проектни изисквания.  

Изграждане на ОБЪРНАТИ ПОКРИВИ

При ОБЪРНАТИЯ ПОКРИВ изолационните плочи се поставят в един слой. В случаите на многослойно поставяне, особено при строителството на нискоенергийни сгради, които изискват топлоизолация на покрива с голяма дебелина, се избира система за обърнат покрив  DUO покрив  or OPTIMO .
При ремонт и подобрения на съществуващ покрив избираме системата PLUS покрив.   

 Обърнат плосък покрив

 

Топлоизолация на обърнати покриви

Топлоизолацията трябва да притежава следните технически характеристики, за да удовлетвори изискванията на системата обърнат покрив:

  • декларирана якост на натиск CS(Y10) ≥ 300 kPa (30 тона/кв.м. при 10% деформация)
  • продължително водопоглъщане чрез дифузия  WD(V) ≤ 3 vol. %
  • продължително водопоглъщане при пълно потапяне WL(T) ≤ 0,7 vol. %
  • подходящо оформяне на страничните ръбове - L
  • гладка повърхност на плочите


Latest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera