Friday 10 July 2020  
   

Не искате да спестявате? ...
Print

…не спестявайте!

Нека строим енергийно ефективни сгради!

 

         >>>>  нека изградим ЕНЕРГИЕН ЩИТ.

Промените в климата и ценността на енергията 

До голяма степен ние не осъзнаваме, че сме част от природата, и в този смисъл би трябвало да спазваме природните закони, вместо да работим срещу тях, и по-късно да се оплакваме, че не сме знаели за последствията, които нашето невежество би причинило.  

Глобалното развитие във всяка една сфера, в комбинация с нашето желание за по-уютна жизнена среда, дава все по-голямо отражение върху замърсяването и глобалното затопляне. Ние сме причината за бързо бързото развитие на климатичните промени, а тяхното влияние усещаме ежедневно в жизнената и работната си среда. Ние постепенно започваме да осъзнаваме, че заедно с развитието във всака една сфера, трябва да се намали или елиминира разрушителното влияние върху околната среда, въвеждайки променени изисквания, така че да се гарантира баланс в природата за бъдещите поколения.

За съжаление, основните жизнени изисквания не могат повече да бъдат приемани за даденост. Чистият въздух, питейна вода, естествено отглеждана храна,  балансирани климатични условия, приятен климат в жилищата ни - всичко онова, което допринася за дълъг комфортен живот на нашето и следващото поколение - са истинска ценност. Въпреки това, очакваните климатични промени достигат разрушителни размери. Сега познатите ни енергийни източници бързо се изчерпват.

Време е за промяна!

Ние не можем да влияем върху всичко, но можем да направим някои промени в личната си среда и до известна степен и рабтна среда... Ние трябва да започнем подготвителни действия към постигането на енергийна независимост, докато все още има достатъчно време.

От 1992, насоките на ООН за овладяване на климатичните промени предвиждат намаляване на замърсяването на околната среда. Има известен прогрес в тази насока: търсенето на начини за енергийна независимост, което означава подготовка на условията за използване на енергия от възобновяеми източници, които природата ни все още ни предоставя в изобилие - слънчеви, вятърни, водни, геотермални. Стремежът към енергийна независимост винаги започва с реализирането на ЕНЕРГИЕН ЩИТ на сградите; което от своя страна започва с внимателно проектирана и поставена подходяща топлоизолация, с адекватно избрани дебелини. 

Нискоенергийна къща – Къща с почти нулево потребление на енергия – Енергийно независима къща

Каквото и да означават тези понятия за нас – това е необходимост и това е нашето бъдеще. 

“Спестяването” не е решението.Вместо това, необходима е ефективност!

Да спестяваме, в смисъла да се "лишаваме" от нещо, не е приятно. Ние всички бихме искали да живеем комфортно и безгрижно, затова трябва да създаваме енергийноеефективни сгради. Нека изградим ЕНЕРГИЕН ЩИТ

 

>>>> Ефективна топлинна защита

Енергийната ефективност означава да не се потребява повече енергия, отколкото е необходима за жизнения комфорт. Количеството на нерегията, необходима за този жизнен комфорт най-вече зависи от дебелината на подходящата топлоизолация, която ни гарантира дълготрайна защита срещу студа и топлината и поддържа приятна жизнена среда.  Изборът ан подходяща топлоизолация зависи от мястото и начинът на приложение.

Ефективната топлоизолация на сградите е първата и най-лесната крачка към осигуряването на дълготраен устойчив жизнен комфорт. Честотата на неприятните климатични явления (бури, дъждове, градушки, наводнения...), много високите температури в жилищата ни през лятото, високите сметки за климатизация, значителните топлинни загуби при студено време, а също и новите разпоредби и енергийни субсидии ни карат да се замислим и да пристъпим към действия: 

  • Проектантите адаптират формите на сградите с оглед на промените в климата
  • Законодателството въвежда все по-строги изисквания към топлоизолационнат ефективност на сградите, в стремеж към енергийна независимост 
  • Добре информираните строители избират нискоенергийни сгради
  • При планирането на ремонт и саниране, търсим дълготрайни и ефективни решения
Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera