Friday 10 July 2020  
   

Фундаментни и приземни стени
Print

Топлоизолацията на стените на приземни и подземни помещения се реализира с плочите FIBRANxps, които същевременно осигуряват  механична защита на хидроизолацията на подземните стени срещу повреда. Изисквани технически характеристики на топлоизолацията, подходяща за приложение в земята:

Декларирано ниво за якост на натиск при 10% деформация CS(10\Y)300

Декрларирано ниво за водопоглъщане чрез дифузия WD(V)3

Закрепване на FIBRANxps върху хидроизолацията

Полагането на топлоизолационните плочи FIBRANxps 300-L по външни фундаментни стени под нивото на земята започва от фундаментната плоча. Топлоизолационните плочи се закрепват с FIBRANstick, лепящи ленти от бутилова гума (5 броя/плоча), или със специално полиуретаново лепило за закрепване към хидроизолационната мембрана. Съществуват и други отлични решения за закрепване, като например битумна хидроизолационна емулсия.  

Механичното закрепване е недопустимо, тъй като може да увреди хидроизолацията, което от своя страна би предизвикало навлизането на вода и влага във фундаментните или приземни стени. Подобни повреди са свързани с високи разходи за ремонт и възстановяване. Залепването със циментови разтвори също не е препоръчително, тъй като повърхностите както на хидроизолацията, така и на топлоизолацията FIBRANxps, са със затворена клетъчна структура.  

 

Снимки

Закрепване на FIBRANxps 300-L върху хидроизолацията на фундаментни стени с лепящите ленти  FIBRANstickСветлинни шахти
Print

Подземните помещения обичайно се осветяват със светлинни шахти, които трябва да бъдат правилно топлоизолирани.


Latest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera