Monday 13 July 2020  
   

Приземна плоча
Print

Има няколко причини, които обуславят приложението на топлоизолация от екструдиран полистирен (XPS) при плочата в основите и приземната носеща плоча. :

  • Съществува много по-голяма възможност за проникване на влага на приземния етаж (дъждовна вода, увредена хидроизолация, водопроводна повреда, и т.н.). Подовите тополизолационните плочи FIBRANxps демонстрират топлоизолационна ефективност дори и в условията на влага. В случай на наводнение, помещението и подовата конструкция трябва да бъдат подсушени, но не е необходимо да се подмени топлоизолацията. 
  • Приземната плочи изисква топлоизолация, издържаща на високи натоварвания, тъй като натоварванията в тези помещения са обикновено по-високи.

 

Подходяща топлоизолация:

FIBRANxps 300-L
FIBRANxps 300-ΙПодова плоча
Print

Подовата плоча е приземната носеща плоча, изградена върху бетонни носещи основи. Това е традиционният метод на строителство, с изключение на високоачествените нискоенергийни или пасивни сгради, при които се препоръчва фундаментна плоча.

В случай на подова плоча, хидроизолацията се поставя върху подложния бетон, след което се поставят твърдите топлоизолационни плочи, напр. FIBRANxps, върху хидроизолацията. Ако помещението е отоплявано, дебелината на топлоизолационните плочи се избира в зависимост от желания или проектиран енергиен клас на сградата.   Преди полагането на изравнителната замазка, за да се ограничи ударния шум се полага фолио от експандиран полиетилен FIBRANxpe.

Подходяща топлоизолация:

FIBRANxps 300-L
FIBRANxps 300-Ι Latest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera