Friday 10 July 2020  
   

Тавани между отоплявани пространства
Print

За осигуряването на възможно най-добър жизнен комфорт, таваните между отоплявани помещения се защитават с топлоизолация, като същевременно се осигурява и известна звукоизолация. Топлоизолацията понижава излишното преминаване на топлина между етажите, а гъвкавата акустична изолация предотвратява преминаването на ударен шум от горното помещение. Ако шумно заведение или работилница се намира под жилищно помещение, таванът се нуждае от допълнителна звукоизолация от долната страна. Много често се налага всички повърхности на шумното място да се изолират, тъй като вибрациите  се предават през стените и таваните. 

В случай, че има възможност и необходимост да се раздели пространството по височина, може да се изпълни предварително готова конструкция за таван.FIBRANxpe - защита против ударен шум
Print

FIBRANxpe е защитно фолио от експандиран полиетилен срещу ударен шум, което същевременно действа като уплътнително фолио в случая на бетонна плоча или циментова замазка.

FIBRANxpe се полага като акустичен изолационен слой:

  • под ламиниран паркет,
  • при конструкции за окачен таван,
  • между елементите на конструкцията при дървен таван, 
  • между твърди изолационни плочи и бетонната плоча или циментова замазка (същевременно и като уплътнително фолио),
  • при подово отопление…


Сух под (дървена или метална конструкция)
Print

 

Под с метални или дървени елементи може да бъде монтиран като сух под с предварително вградена топло и шумоизолация.

За да се предотврати предаването на ударен шум, се използва фолиото FIBRANxpe.

Експандираното полиетиленово фолио FIBRANxpe се използва същевременно и като пароизолационна бариера, ако приложението го изисква. Трябва да се внимава и при таван, граничещ с неотоплявано таванско помещение, под топлоизолацията трябва да се постави фолиото FIBRANxpe.

Използваме товароносещи топлоизолационни плочи като FIBRANxps 300-L или FIBRANxps 400-L , произвеждани в прецизни дебелини. Ако е необходима изолация с нестандартна дебелина, се прилага FIBRANxps FABRIC.Latest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera