Saturday 15 August 2020  
   

Окачена фасада
Print

Окачена фасада наричаме онази фасада, при която външните фасадни елементи са закрепени към специална подконструкция или специални анкери/куки/шишове. Окачена фасада наричаме също и вентилираните фасадни системи, защото при използването на топлоизолация с вата, този въздушен слой е необходим, за да може да се отведе влагата от конденз. По принцип, при използването на изолация от XPS вентилационен слой не е необходим, но на практика при окачената фасада подобен слой се появява, поради неравности в стените. 

Предимството на топлоизолационните плочи FIBRANxps в системите на окачена фасада е особено отчетливо при тежки облицовки, като например камък. Каменната облицовка изисква много силни товароносещи метални анкери. Колкото е по-голяма дебелината на топлоизолацията, толкова е по-голям натискът върху анкерите. При използването на FIBRANxps изолация вентилационен слой не е необходим, и следователно фасадните елементи могат да бъдат с 4 cm по-тънки. Анкерите, които се използват за изолация с дебелина 8cm, сега отговарят на 12cm изолация, при условие, че се използва FIBRANxps.

Видът на фасадната изолация за окачената фасада се избира от проектанта, в зависимост от начина на закрепване. Latest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera