Monday 13 July 2020  
   

Фасади с каменна или керамична облицовка
Print

При този тип фасади завършващият фасаден елемент (слой) е залепен или закрепен по друг начин директно за топлоизолацията.

Облицовката, която често се полага по фасадата, като например керамични плочи, изкуствен или естествен камък, представлява относително силна бариера за водните пари и следователно мнозинството традиционни фасадни изолации не са подходящи да се приложат като топлоизолация в основата на фасадната система с облицовка. 

Топлоизолацията FIBRANxps ETICS е отлична топлоизолация, която отговаря на всички изисквания:

  • Топлоизолационните плочи FIBRANxps ETICS се закрепват за стената посредством фасадни анкери. Специално внимание трябва да се обърне на цокъла, тъй като закрепването трябва да се направи само от горната страна, за да се избегне нараняване на хидроизолацията.
  • Плочите се покриват с лепилно-шпъкловъчна смес, върху която се поставя мрежа, след което се покриват с допълнителен слой от лепилно-шпакловъчната смес.
  • Когато усиленият слой добие необходимата твърдост, може да се продължи със залепването на по-тънка каменна или керамична облицовка.
  • При фасади с каменна облицовка с по-големи повърхности е необходимо да се осигури механично закрепване на плочите с цел да се разпредели равномерно теглото. 
  • До височина от 1 m не е необходимо да се използва механично закрепване. 

 детайли, закрепванеLatest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera