Friday 10 July 2020  
   

Стрехи
Print

Стрехие са мястото, където скатният покрив се свързва с фасадата. В европейската архитектура има различни по големина стрехи, които са част от фасадата и дават окончателната визия на врзъзката с покрива. Формата на стрехите може да е проектирана така, че да защитава къщата от разрушителни ветрове. През втората половина на 20 век стрехите, най-често при жилищните сгради, се опростяват и удължават. През последните години, в резултат на измененията на климата, се налагат и изменения в архитектурата на сградите. При скатните покриви добро решение е изграждането на стрехи, отговарящи на конкретните климатични условия.

Както простите по-дълги стрехи, така и късите стрехи с различен профил образуват топлинен мост, койт трябва да бъде топлоизолиран, особено при нискоенергийните сгради.

Предимства от топлоизолация на стрехи

FIBRANxps е отличният заместител на материалите, които са били използвани досега за изграждането на стрехи, като допълнително има и следните предимсва: 

  • възможността да се направи топлоизолирана връзка между покрива и фасадата,
  • възможността да се реализират различни форми,
  • FIBRANxps е устойчива основа за фасадни мазилки,
  • стрехите се превръщат в завършващ фасадата елемент с визуален ефект,
  • не е необходима поддръжка, както е например при дървените облицовки,
  • когато стрехите са по-дълги (със слънцезащитна и декоративна цел), когато са изпълнени с FIBRANxps, конструкцията не се натоварва допълнително.

FIBRANxps изолация с профил

Топлоизолационни плочи за изработка на елементи за стрехи, корнизи, конзоли, декоративни конзоли, за вътрешно или външно приложение, се произвеждат в неутрален бял цвят под името FIBRANxps W FABRIC.

Топлоизолация при козирки и еркери с FIBRANxps ETICS

Подходяща топлоизолация: FIBRANxps ETICS GF

Топлоизолация на къси стрехи

Подходяща топлоизолация: FIBRANxps W FABRICLatest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera