Friday 10 July 2020  
   

Топлоизолация и Звукоизолация на Пода
Print

Подовете изискват както топлоизолация, така и звукоизолацията. Топлоизолацията на пода е необходима, когато долната му част е в контакт с външната среда или съседно неизолирано пространство. При всички случаи, присъствието на топлоизолационен слой намалява до минимум топлообмена между независимите обитаеми пространства. FIBRANgeo плочите от каменна вата са подходящи за използване в широк кръг от приложения за подова изолация.

Същевременно, звукоизолацията на подовете е предпоставка за акустичната изолация между последователните жилищни пространства. Шумът от съседните апартаменти, работни помещения или какъвто и да е друг тип използване на сградата се предава по неизолираните структурни елементи (стени и подове) с равен интензитет (вж диаграмата).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIBRANgeo позволява звукоизолация на подовете без значително увеличение на общото натоварване на подовата структура. Динамичната твърдост на плочите от каменна вата FIBRANgeo е такава, че подовата конструкция реагира като "пружина" , поглъщайки пренасяните ударни шумове (вж диаграмата). 

 Latest News... (Read all the news)

  03/02/2015  20 ГОДИНИ FIBRANxps

Продукти

Информация

Технически съпорт

Галерия снимки


Copyright © 2011 Fibran Designed & Developed by Tessera