ФИБРАН България придоби РОК7

Стъпките към съвременна и функционална фасада
03/07/2020
Уведомления за инвестиционно намерение
24/01/2022
Стъпките към съвременна и функционална фасада
03/07/2020
Уведомления за инвестиционно намерение
24/01/2022
Нов завод за каменна вата

ФИБРАН БЪЛГАРИЯ ПРИДОБИ РОК 7

В изпълнение на стратегията си за развитие и предлагане на изолационни материали и системи, Фибран България АД – част от Фибран Груп, инвестира в придобиването на нов завод за производство на каменна вата РОК 7 ЕООД, гр. Търговище. Целта е да се укрепи присъствието на компанията освен като водещ производител на екструдиран полистирен FIBRANxps в региона, така също и на каменната вата FIBRANgeo.

Каменната вата е продукт съвместяващ три основни функции - топлоизолация, шумоизолация и противопожарна защита. Компанията следва целите си за устойчиво развитие, като с помощта на предлаганите продукти не само да повишава топлинния комфорт на обитаване на жилищата, но и да покрие все по-строгите екологични норми и да спомогне за намаляване на въглеродния отпечатък. И не на последно място, инвестицията в качествена топлоизолация минимизира ефекта от постоянно покачващите се цени на енергоносителите.

Фибран България добавя производствени мощности, с които ще отговори на търсенето на двата основни пазара, на които оперира - България и Румъния. Компанията ще ангажира допълнително повече от 60 човека в производството на каменна вата в България. За 2021 година компания има оборот от над 30 млн евро и нает персонал от 77 души. В съседна Румъния компания се представлява от търговското подразделение Фибран Румъния. С настоящото придобиване групата ФИБРАН ще може да разчита на 16 производствени линии, фабрики в 7 европейски страни и търговски дейности в 63 страни в света.

Сделката по придобиването беше финализирана в последните дни на 2021 г. Това е едва първата крачка в разширяването на капацитета на предлаганите от компанията продукти. Планирани са нови допълнителни инвестиции във фабриката в гр. Търговище, базирани на 20 годишния производствен опит на завода на Фибран в Гърция.