FIBRAN България & Leaders Summer Academy 2022

Лятна Академия Лидерите сблъсква млади бъдещи професионалисти с водещи фирми от строителния сектор. Екипа на ФИБРАН България за трета поредна година ще вземе участие в Академията, като представи 2 от най-интересните си решения - FIBRANxps INCLINE и FIBRANgeo CAPS. През дните, в които се състои тя, бъдещите строители решават различни казуси и се запознават подробно с иновациите на пазара. ФИБРАН България активно подкрепя развитието на бъдещите професионалисти, развиващи се в сферата на строителството.

Задачите които сме подготвили

Задача 1

Една от задачите, които екипа на ФИБРАН България е предвидил е изграждане на част от покрив с топлоизолационните плочи FIBRANxps INCLINE. Те са твърди, водонепропускливи топлоизолационни плочи от екструдиран полистирен, произведени с гладка повърхност и едностранен наклон. Основното им предимство е възможността за бързо изграждане на плоски покриви с проектен наклон. Той може да варира от 1% до 3%, с цел безпроблемно отвеждане на дъждовните води.

Преди задачата, всеки участник ще получи схема за полагане на плочите с фабричен наклон и подробно обяснение за предимствата на този продукт.

Участниците ще трябва да изградят "покрива си", като :
- положат основен топлоизолационен слой
- поставят правилно топлоизолационните плочи FIBRANxps INCLINE


Задача 2

Тя се състои в изграждане на цялостна топлоизолационна комбинирана фасадна система с каменна вата - FIBRANtherm ETICS MW. Tова, което я отличава са капачките от каменна вата FIBRANgeo CAPS

Освен да се запознаят с нашите продукти за изграждане на ETICS фасади, участниците ще имат възможност да :
- поставят цокълен профил
- положат топлоизолация в цокъла
- монтират фасадна топлоизолация
- поставят капачките от каменна вата FIBRANgeo CAPS

Цокъл - FIBRANxps ETICS GF
Фасада - FIBRANgeo BP ETICS
Капачки за дюбели - FIBRANgeo CAPS