Топла дреха за Вашият Дом

Животът в мансарда – мечта или кошмар?
15/04/2020
Животът в мансарда – мечта или кошмар?
15/04/2020

Tопла дреха за вашият Дом

Както вече знаете топлоизолацията действа като „топла дреха“ за Вашият дом – държи студа вън и поддържа чувството за топлина и уют вътре. Какво става обаче, когато тази дреха се пробие стотици пъти?

Получават се многобройни малки дупки, през които топлината влиза и излиза съвсем спокойно и външния и вид се влошава. Тази дреха вече не топли по същият начин, нито изглежда добре!

Защо Ви казваме това?

Броят дюбели, необходими за закрепване на плочите от каменна вата FIBRANgeo BP ETICS или FIBRANgeo BP ETICS Plus е около 3-4 бр./плоча или 5-6 бр./m² (без да се вземат под внимание необходимите допълнителни дюбели в обветрената зона). Това се равнява на над 1000 броя на фасада с площ 200m². Хилядата дюбела, необходими за закрепяне на плочите и достигане на необходимият клас на негоримост A1 на Вашата фасада, постигат точно този ефект „на дупки“. Получават се хиляда термомоста, които помагат на студеният въздух да навлезе в топлият Ви дом, а след време най-вероятно ще нарушат и визията на фасадата.

- Решение ?
- FIBRANgeo CAPS!

FIBRANgeo CAPS са капачки за фасадни дюбели. Те помагат за постигане на хомогенна повърхност, като същевременно минимализират ефектите на вече споменатите хиляда термомоста. С тях дрехата вече наистина топла, външният и вид ще се запази с времето, чувството за уют ще се върне, а разходите за енергия ще намалеят.

Капачките се поставят чрез специална приставка, която едновременно навива дюбела и оформя отвора за тях. Повече за метода на полагане, както и стъпките за изграждане на цялостна топлоизолационна система можете да гледате ТУК.

Плочите FIBRANgeo BP ETICS и FIBRANgeo BP ETICS Plus в комбинация с капачките FIBRANgeo CAPS са „топлата дреха“ от която вашата сграда се нуждае !